Kerékpározás


Kerékpározás, szabadság, egészség és vidámság. Ezek a fogalmak összefüggnek és elválaszthatatlanok a régiótól, ahol a turizmus egyik leggyorsabban fejlődő ága a kerékpáros turizmus. A régióban kiváló adottságok vannak a kerékpárturizmusra, a táj változatos természeti szépsége különösen jó lehetőséget kínál a kerékpár szerelmeseinek. A dunai ártéri erdők, a csodaszép, erdős-hegyes vidék, a festői falvakat összekötő kisforgalmú utak kiváló feltételeket teremtenek a pihenésre, feltöltődésre. A történelmi emlékhelyek és kastélyok sem hagynak senkit sem hidegen, akár a boros pincék, amelyek a napközben kerékpáron megfáradt turista számára élményszámba mennek.
Áthalad rajta a EuroVelo 6. kerékpárút, melynek a  Duna menti kerékpárút a része.

Lovaglás


A lovak szeretete és a lovaglás napjainkban is jelen van a magyarság mindennapjaiban, az ország valamennyi régiója kínál számtalan lehetőséget, s ez alól a Duna menti térség sem kivétel. Az ide látogató turisták a vidéket lóháton is bejárhatják, ugyanis a lovas túrák feltételei nagyon kedvezőek, csaknem valamennyi településen vannak lovas útvonalak.
A tágabb régió az elmúlt három évszázadban előkelő helyet foglalt el a lótenyésztés területén, különösen Kisbér és Bábolna vált világhírűvé.

Önnek ajánljuk:

  

Holdas lovastanya
Dunaalmási lovarda 
RC ranch

Horgászat


A Pozsony és Komárom közötti Duna-szakasz már a történelem előtti időktől fogva a halbőségéről volt ismert. Az Alpokból kilépő Duna itt meglassul és lerakja hordalékát. A folyó az évezredek óta lerakott hordalék között új és új utat tör magának, és számtalan folyóágat és szigetet, csendes holtágat létrehozva a legjobb halfészkelő és ívóhelyeket biztosítja a Dunában élő halfajták számára. A Dunában előforduló legfontosabb halfajták a viza, a kecsege, a harcsa, a tükörponty, a keszeg, a sőreg, a süllő, a csuka, a compó, a csík és a tok.
A rengeteg holt ág, tavak és kanálisok között barangolva igazi vadvízi horgászélményekkel térhet haza. Sok helyütt az érintetlen ősi természet látványa is igazi élményt nyújt a horgászoknak!

Önnek ajánljuk: